Tandtråd – den glemte helt

Tandtråd er et vigtigt hjælpemiddel, når det kommer til opretholdelse af en sund mundhygiejne. Mange er ikke klar over betydningen af brug af tandtråd, og de fleste er af den opfattelse, at tandbørstning er tilstrækkelig til at fjerne madrester og bakterier..

Hvis du glemmer at bruge tandtråd, mangler du at få renset ca. 40% af dine tandflader. Det er altså ikke helt nok kun at børste sine tænder, hvis de skal være i topform.

Gammeldags vs. elektrisk?

Undersøgelser viser, at der er minimal forskel på om du anvender en elektrisk- eller en traditionel “gammeldags” tandbørste. Det vigtige er, at du anvender den korrekt. Større børn, der børster selv kan dog have stor gavn af, at benytte den elektriske tandbørste frem for den almindelige.

Uanset om du bruger den almindelige eller den elektriske, er det vigtigste at du benytter dig af en god børsteteknik. Du må aldrig skurre tandbørsten frem og tilbage over tænderne, dette risikerer at skade emaljen. Du skal til gengæld bevæge tandbørsten i bløde cirkelbevægelser hen over tænderne.

Jo mere tandpasta, jo bedre – ikke?

Dette er ikke sandt. Mange fylder hele tandbørsten med tandpasta, hvilket slet ikke er nødvendigt. Du skal faktisk kun bruge tandpasta svarende til en ært eller lille fingernegl på tandbørstens børstehår.
Børn skal have en endnu mindre mængde afhængig af deres alder.
En tandpasta bør indeholde mindst 1.000 ppm fluorid, for at man kan få gavn af den forebyggende effekt på huller i tænderne.

En sund mund = mindre sygdom

Der ses en klar sammenhæng mellem dårlig mundhygiejne og hjertekarsygdomme, samt åreforkalkning, slagtilfælde og infarkt. Herudover er der en lang række sygdomme, der mistænkes at blive forværret af dårlig mundhygiejne.
Så meget desto mere grund til at sikre korrekt mundhygiejne.

Erosionsskader – hvad er det?

Viden om erosion – kommer snart!

Caries – kan tænderne få huller?

Viden om caries- kommer snart!

Parodontose – er det tandkødsbetændelse?

Viden om parodontose – kommer snart!

Tandsmerter – hvem skal man gøre?

Viden om smerter – kommer snart!

Blegning – er det godt eller skidt?

Viden om blegning- kommer snart!

Kæledyr – skal deres tænder passes?

Viden om kæledyr og tandsundhed- kommer snart!

Proteser – kunstige tænder skal også plejes

Viden om proteser – kommer snart!

Tænder – sådan skal de plejes

Viden om tandbørstning – kommer snart!

MADE WITH LOVE

Et besøg hos tandlægen er tit en dyr fornøjelse – vi mener at de pengene kan bruges bedre. Derfor vil Tandkassen hjælpe med, at forbedre tand-sundheden, så du kan bruge pengene på noget sjovere.

VI HAR EN PAKKE TIL DIG

Der er både pakker til børn, dem som holder sig til den manuelle tandbørste, og selvfølgelig også markedets bedste børstehoved til en el-tandbørste.

OVERLAD DET TRYGT TIL OS

Vi ved, at mange har travlt i hverdagene, og derfor kan man ikke huske det hele. Dine tænder er vigtige, og derfor kan du overlade deres sundhed til os – vi klarer udskiftning af tandbørsten automatisk.