Vidste du at

Vi har alle sammen vores eget unikke tandsæt. Ligesom man kender det fra fingeraftryk, findes der heller ikke to ens sæt tænder – ikke engang hos identiske tvillinger.

Tandtråd – den glemte helt

Tandtråd er et vigtigt hjælpemiddel, når det kommer til opretholdelse af en sund mundhygiejne. Ofte er mange ikke klar over betydningen af brug af tandtråd, og de fleste er af den opfattelse, at tandbørstning er tilstrækkelig til at fjerne madrester og bakterier..

Hvis du glemmer at bruge tandtråd, mangler du at få renset ca. 40 % af dine tandflader. Det er altså ikke helt nok kun at børste sine tænder, hvis de skal være rene.

Hvad er bedst?

Hvad er bedst?

Undersøgelser viser da også, at der er minimal forskel på de to tandbørster, dog vil nogle aldersgrupper have stor gavn af, at benytte den elektriske tandbørste frem for den almindelige.

Uanset om du bruger den almindelige eller den elektriske, er det vigtigste at du benytter dig af en god børsteteknik. Du må aldrig skurre tandbørsten frem og tilbage over tænderne, dette risikerer at skade emaljen. Du skal til gengæld bevæge tandbørsten i bløde cirkelbevægelser hen over tænderne.

Læs mere her: Hvad er bedst?

Jo mere tandpasta, jo bedre – ikke?

Dette fakta passer ikke, da man igen skal se på alderen og tilpasse mængden af tandbørsten derefter. Især når det kommer til børn, skal man være meget påpasselig, da de kan risikere at sluge tandpastaen. Det anbefales kun at sætte tandpasta på det yderste af tandbørsten, når det kommer til små børn. Når de bliver lidt ældre, skal der ikke mere end det der er tilsvarende en lille ært.

Børstehoved på abonnement
Sunde tænder på abonnement

En sund mund = mindre sygdom

Der ses en sammenhæng mellem dårlig mundhygiejne og hjertekarsygdomme, samt åreforkalkning, slagtilfælde og infarkt. Muligvis er der en sammenhæng med gigt, lungebetændelse, osteoporose og ekstrem træthed, såsom kronisk træthedssyndrom. Så meget desto mere grund til at sikre korrekt mundhygiejne.